Skip til hoved indholdet

Koncert med Fuat Talay

Sounds of Saz kommer til Egedal Byens Hus

Lørdag den 8. oktober kl. 15 inviterer brugerrådet i Egedal Byens Hus til koncert. Her omformer Sounds of Saz, som består af Fuat Talay, der er saz-lærer på musikskolen, og Umut Talay Multisalen til et magisk, anatolsk folkemusikunivers. 

Han synger og spiller baglama (saz), som er et af Anatoliens mest ka-rakteristiske instrumenter. Dens lange tynde hals, dens runde krop og de 3 dobbeltstrenge kendetegner folkemusikkens særegne lyd. 

Fuat Talay er uddannet på Kunst- og Musikakademiet i Tyrkiet.  Han har boet et par årtier i Danmark og udgivet adskillige albums, både solo og i samarbejde med andre musikere. Fuat Talay dyrker et musikalsk      crossoverlandskab, hvor den anatolske folkemusik bl.a. krydres med sufi- og alevimusik. Det er musik, hvor de traditionelle toner og melodier fra forskellige etniske instrumenter blandes med elektronisk musik, og en blød, lækker lyd smyger sig om lytteren.

Sounds of Saz består af Fuat Talay på baglama og Umut Talay på violin. Der er fri entré til koncerten, der varer en times tid.

ny