Hvilke instrumenter spillede man på i år 0? Hvordan har musikken udviklet sig gennem de sidste 2.000 år? Dette lærer I noget om her, hvor rytmikken fletter sig ind i musikhistorie/eventyr/dramatik. Vi lytter til musik i mange stilarter, spiller selv, hører musikhistorie, løser spørgeskemaer og dramatiserer kendte musikstykker.
Faget er lektiefrit og supplerer instrumentalundervisningen. Det er gratis at deltage, hvis du er tilmeldt et musikskolefag i forvejen. Ellers koster det kr. 1.152 kr. for et musikskoleår.
Musikteori er vigtig at kende noget til. Her arbejder vi først og fremmest med nodelæsning. Du får alt at vide om, hvordan man læser noder, og der er flere øvelser til at blive en god og sikker nodelæser. Du må også træne med at genkende intervaller, som der er afstand mellem toner. Her kan du også lære mange forskellige tegn, du kan finde i musikken. Tegn som fortæller om hvor kraftigt eller svagt du skal spille og andre måder at spille tonerne. Du lærer også alt om springe frem og tilbage i noderne som ved gentagelser og lignende.
Når det gælder hørelære arbejder vi også en del med nodelæsning men på en mere praktisk måde. Først og fremmest øver du dig på at blive god til at læse rytmer. Rytmelæsning kan være nemt i begyndelsen, men efterhånden kommer man til meget komplekse rytmer. Selv for videregående elever er der meget at lære om rytmelæsning.
Du øver også på musikdiktat, det vil sige at høre en melodi og skrive den ned på noder. Lyder det svært? Det er ikke så slemt, hvis man bare tager det stille og rolig med meget nemme melodier i begyndelsen. Der er også øvelser i bladsang, det vil sige at synge direkte fra noder, uden at kende melodien i forvejen. Dette er faktisk godt ikke bare for sangelever, men også for dig som spiller et instrument.
Al undervisning foregår som selvstudier via internet. Fordelen er at du så kan arbejde med dette lige, når du har lyst uden at passe en tid. Du slipper endda for at gå hjemmefra!
Gå til https://www.youtube.com/watch?v=lBJon5pcqzc&t=60s for at se hvordan du bruger teorisiden, eller https://www.youtube.com/watch?v=ldX-SQAOA58 hvis du vil se videoen på engelsk.
Teorisiden finder du på www.teori.jonasd.dk og en engelsk version på www.theory.jonasd.dk
Alle elever er meget velkomne. Det er gratis at deltage, hvis du er tilmeldt instrumentalundervisningen i forvejen. Ellers koster det kr. 1.152 pr. undervisningsår.
ny