Skip til hoved indholdet
    Hjem Undervisning Soloundervisning

Soloundervisning

Vores 22 dygtige og engagerede lærere sætter kvalitet og oplevelser i højsædet og målretter undervisningen efter netop dit barns behov.

Vi tilbyder en alsidig undervisning i mere end 25 forskellige fag for 0-25-årige indenfor klassisk og rytmisk musik. (Fra skoleåret 24/25 modtager vi også voksenelever.)

De fleste fag kan vælges fra 1. klasse og opefter. Nogle fag er det nødvendigt med en anden aldersgrænse. Læs under det enkelte fag. 

Instrumentalfag og solosang foregår som individuel undervisning i 20, 25, 30 eller 40 min. pr. uge i 10 måneder. 

Der er for udvalgte instrumenter også mulighed for at tilmelde sig: 'Spil med dine venner' - begynderundervisning i smågruppe.

Det er vigtigt, at flest muligt deltager i en sammenspilsgruppe, for her kan du bruge alt, hvad du lærer i instrumental- og vokalundervisningen.

Vi har både kor, sammenspilsgrupper og orkestre inden for klassiske og rytmiske musikgenrer.

 

Soloundervisning fra 1. klasse

Guitaren har en stor musikalsk spændvidde. På guitaren kan du spille al slags musik: Børnesange, Bach, Beatles, Blues og Bossa-nova. Du kan spille helt alene, du kan akkompagnere sange, og du kan være med i kammermusik og bands.

Der spilles guitar over hele verden, og instrumentet kan bruges i mange genrer og sammenhænge. Du lærer at flytte fingrene og læse noder og becifring.

Soloundervisning fra 3. klasse

El-guitaren har igennem de sidste 40-50 år for alvor manifesteret sig i den rytmiske musik. I undervisningsforløbet vil du - udover at blive trænet i de spilletekniske og musikalske færdigheder via gehør, becifring og noder - få viden om diverse elektroniske hjælpemidler (effektpedaler m.v.).

Soloundervisning fra 1. klasse

Mange vælger blokfløjten, fordi den er et smukt og melodisk instrument.

Den er nem at begynde på, men rummer samtidig mange års musikalsk udfordring. I begyndelsen læres musikkens grundbegreber: Toner, rytmer og noder i forbindelse med en blanding af kendt og ukendt musikstof (sange).
Når du har lært at spille på sopranfløjten, stifter du bekendtskab med altfløjten, som har en mørkere og blødere klang.

Soloundervisning fra 1. klasse

Bratschen kaldes også viola og alt-violin. Den er stemt fem toner dybere end violinen og er alten i strygerfamilien. Bratschen er helt uundværlig i sammenspilsgrupper og i orkestre, hvor den typisk udfylder pladsen mellem melodi og bas. Man kan skifte fra violin til bratsch, men man kan også vælge bratschen som begynderinstrument. Som bratschspiller vil der altid være bud efter dig til sammenspil.

Soloundervisning fra 1. klasse

Spiller du el-bas, er du "fundamentet" i bandet, og der vil altid være bud efter dig i orkestersammenhæng. Det er et nemt instrument at begynde på, og du lærer at spille efter akkorder og noder samt efter gehør i rytmisk musik.

Soloundervisning fra 1. klasse

Celloen er i familie med violinen, men den er større og har derfor en dybere og blødere tone. Mange kender celloen fra symfoniorkestret, hvor man hører den spille både sine egne smukke melodier og også dybe toner sammen med kontrabasserne. Ligesom violinen spiller celloen med i alle mulige genrer fra klassisk musik til pop, folk og jazz.

Soloundervisning fra 2. klasse

Harpen er et af de ældste instrumenter i verden. Det ældste eksemplar man har fundet er fra Irak og kan dateres helt tilbage til 5.000 år f.kr. På mange kan harpen virke fremmed og dermed også sværere tilgængelig, men faktisk er det et herligt instrument for børn. Det har sin fortryllede klang, og meget hurtigt kan man spille små melodier på den og få det til at lyde af "rigtig musik".

Soloundervisning fra 1. klasse

På keyboardet kan du både spille med forskellige lyde og med akkompagnement. Vi spiller efter noder, med akkorder og efter gehør.Du lærer at bruge keyboardet både som solo- og sammenspilsinstrument. Det er en forudsætning, at man har et klaver, et keyboard eller et el-klaver til at øve på i hjemmet.

Soloundervisning fra 1. klasse

Træblæser med en meget varieret klang, fra de mørke fløjlsbløde toner i bunden til den kraftige brillante klang i toppen. Vi bruger mange klarinetter i orkestrene, da de blander godt som melodiinstrument.

Soloundervisning fra 1. klasse

Klaveret er et godt instrument, hvis du vil lære det musikalske håndværk fra grunden. Der undervises i klassisk, populær og rytmisk musik, og skolens lærere lytter til dine ønsker. Det er en forudsætning, at man har et klaver (akustisk eller elektrisk) at øve på hjemme.

Soloundervisning fra 1. klasse

Kontrabassen er det største og dybest klingende instrument i strygerfamilien med en stor og varm klang. I klassisk musik spiller man oftest med bue, mens man i rytmisk musik knipser strengene med fingrene. I rytmisk musik forstærker man den ofte for at få den til at lyde kraftigt nok. Især i jazzmusikken har kontrabassen fået en fremtrædende rolle de seneste år, og den bruges i dag som virtuost soloinstrument på lige fod med bandets andre instrumenter.

Både kontrabassen og el-bassen lægger bunden i musikken og er derfor nødvendig i mange sammenspilssammenhænge, så der er gode muligheder for at komme med i sammenspil i musikskolen, hvis du spiller bas.

Marimbaen hører til slagtøjsfamilien og stammer oprindeligt fra Sydamerika og Mexico. Instrumentet har gennemgået en stor udvikling igennem de sidste 100 år.

Marimbaen er opbygget som et klaver med sorte og hvide tangenter, på marimbaen kaldes “tangenterne” for taster og er ensfarvede. Tasterne ligger i 2 lag, hvor de “sorte” taster er hævet et par centimeter over de “hvide” taster og ligger bagved de “hvide” taster. Tasterne er lavet af rosentræ, padauktræ eller kelon (hård plastik). Marimbaen har mellem 4 og 5 oktaver. Under tasterne er der nogle rør, kaldet for resonansrør, som forstærker lyden. Man spiller på marimbaen - slår på tasterne, med gummikøller eller garnkøller. Marimbaen klinger en oktav dybere end xylofon og har en mere blød og klangfuld tone. Marimbaen kan bruges som soloinstrument og i sammenspil. 

Soloundervisning fra 1. klasse

Saxofonen tilhører træblæserfamilien. Den bruges især i rytmisk musik, jazz, rock og pop. Kender du lidt til nogle af de andre træblæsere, vil du se, at mange af grebene er de samme.

Soloundervisning fra 1. Klasse.

Er du glad for rytmer, kan du lære at spille lige fra trommesæt til percussion som :shaker, tamburin, koklokker, chimes, Cajón, timbales, congas og bongos. Vi spiller rytmer som pop, rock, reggae, latin, jazz m.m. For de øvet elever er der mulighed for sammenspil.

Det er ikke et krav at begynder elever har et trommesæt eller el-trommer at øve på, men det er motiverende og inspirerende.

For at mindske risikoen for høreskader (tinnitus) er det obligatorisk for elever at anvende høreværn i slagtøjs- og rockundervisningen. Ørepropper kan købes på Musikskolen.

Solosangsundervisning fra 3. klasse

Alle kan synge, men mange kan lære at synge bedre - din stemme er også et instrument, du kan lære at beherske. Der undervises i blandt andet rock, soul og jazz. Der vil indgå sangøvelser, stemme- og mikrofonteknik.

Soloundervisning fra 2. klasse

Trompeten er uden tvivl blæseinstrumenternes konge. Når man spiller trompet, skal man bruge rigtig meget luft og have stærke læber, men når man først har det, så kan man spille med i al slags musik. Trompeten er et herligt instrument at spille på, og det lyder altid flot og storslået.

Soloundervisning fra 1. klasse

Tværfløjten tilhører træblæserfamilien, fordi den oprindeligt var lavet af træ. I dag fremstillles den af sølv, guld eller platin.

Tværfløjten er et herligt melodiinstrument med en smuk og blød klang, der kan indgå i såvel små som større ensembler. Fløjten bruges i både klassisk og rytmisk musik og er også populær indenfor folkemusik.

I fløjteundervisningen indgår blandt andet:

  • klangdannelse og embouchure
  • vejrtræknings- og blæseøvelser
  • arbejde med musikalsk udtryk, fortolkning og intonation
  • node- og rytmeøvelser
  • sammenspil
  • teknik

Ukulelen er et lille firestrenget instrument, som er blevet meget populært de senere år.
Det er forholdsvis nemt at komme i gang med at spille og er en god start, hvis du også vil spille guitar.
Du vil lære at spille akkorder, så du kan akkompagnere dig selv eller andre til sange samt lære at spille små melodier.

Soloundervisning fra 4 års alderen

Violinen, der er den mindste i strygerfamilien, er det melodiførende instrument i både orkestre og ensembler. Violinen er umiddelbart et svært instrument at spille, derfor er det godt at begynde i en ung alder, så barnet vokser med instrumentet. Desuden er den egnet som instrument, hvis man vil udvikle sin hjerne og musikalitet i en meget ung alder.

Når man spiller violin, er der utallige muligheder for musikalsk udfoldelse - både som solist og i sammenspilsgrupper - med andre instrumenter. Man bruger violinen i mange forskellige musikgenrer, lige fra barok og klassisk musik til ny musik på højere niveau. Også i folkemusik, crossover eller rockmusik bruges violiner flittigt. Violin i alle størrelser udlejes af Musikskolen (herunder også el-violin).

Soloundervisning fra 1. klasse

En xylofon er et slagtøjsinstrument. Den består af træstykker (taster) i forskellig størrelse, der ligger over nogle rør, kaldet resonansrørene. Når man anslår tasterne vibrerer luften i rørene, og der frembringes en lyd. Man anslår xylofonen med enten træ- eller gummikøller. Disse findes i forskellige hårdheder og størrelse. Xylofonen er et solistinstrument, som dog også nogle gange bruges i orkestre. En symfoniorkester-xylofon er på 3,5 oktav og en bordxylofon er på 1 oktav.

Fredensborg Musikskole

Fredensborg Musikskole
Holmegårdsvej 101
2980 Kokkedal 

Tilgængelighedserklæring

Telefon: